Hoe eet je microgroenten?

Elke microgroente heeft zijn eigen smaak, kleur, vorm, geur en structuur . Je kunt ze rauw eten, bijvoorbeeld door ze toe te voegen aan een salade. Leg wat microgroenten op je boterham met jam, kaas of beleg je wrap ermee.

Voeg ook eens microgroenten toe aan je yoghurt of smoothie of leg een handje microgroenten op je soep.

Je kunt microgroenten goed gebruiken als decoratie op je bord tijdens een etentje. Speel afhankelijk van je gerecht met de vormen, smaken en kleuren van de verschillende soorten microgroenten of ga voor een kleurrijke confetti op je bord.

Microgroenten laten zich leuk combineren met alle smaken, namelijk zoet, zout, zuur, bitter en de vijfde smaak’, namelijk ‘umami’.

Daphne’s persoonlijke favoriet is een salade van diverse microgroenten gecombineerd met fruit, groente, dressing en nootjes.

Als ruit gebruikt Daphne bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, appel, mango en/of avocado. Voor de stukjes groenten erbij, snijdt Daphne komkommer, paprika, en/of geraspte wortel. Een dressing maakt Daphne zelf van yoghurt, honing en koudgeperste (olijf / zonnebloem / sesam) olie. Verder doet ze er wat gebakken nootjes overeen zoals zonnebloempitten en pijnboompitten. Smullen maar!