Kweekprincipe

Hoe kweken wij uw microgroenten?

Wij kweken onze microgroenten op biologische wijze met alleen natuurlijke stoffen. De microgroenten ontkiemen en groeien in speciale tray’s die wij afvullen met 100% biologische vitale aarde waar wij voeding, mineralen, goede schimmels en bacteriën aan toevoegen. Voor de bewatering gebruiken wij gevitaliseerd kraanwater.

De tray’s zijn van hard kunststof en zijn zo stevig dat we ze na gebruik kunnen reinigen en vele jaren mee gaan. We vinden dit een redelijk duurzame oplossing vanwege de lange levensduur van de tray’s en het feit dat ze gerecycled worden als ze toch kapot gaan.

De microgroenten groeien in verticale kweekrekken met meerdere verdiepingen, zodat we op relatief weinig vierkante meters veel vitaal eten kunnen kweken. De kweekrekken zijn door onszelf ontwikkeld en gebouwd. Door de stevigheid en duurzaamheid van de materialen hebben ook de kweekrekken een lange levensduur.

De microgroenten groeien onder energiezuinige ledverlichting met een natuurlijk daglichtspectrum. Voor een goede en gezonde ontwikkeling krijgen de microgroenten ook nachtrust.

Het klimaat in onze kweekruimte beheersen wij met een klimaatsysteem. Hierdoor kunnen wij het hele jaar voorzien in een constante kwaliteit aan microgroenten.

Wij zaaien en oogsten de microgroenten handmatig. De microgroenten worden verpakt in hardkunststof herbruikbare bakjes. De microgroenten kunnen direct gebruikt worden. Het is niet nodig om de microgroenten zelf nog te knippen of wassen. De microgroenten zijn nog minstens 9 dagen houdbaar na oogsten.

Daphne oogst een tray met koolraap.