Hoe werkt het?

Waar te koop

Wil je de producten van Daphne’s Moestuin kopen, dan kun je terecht in onze webwinkel of bij één van de groothandels die onze producten aanbiedt, namelijk:

– De Groentehal, Middelburg, groothandel in groenten en fruit – www.groentehal.nl

– D-FOOD FOR CHEFS, Gent, groothandel in voedingsmiddelen voor restaurants – www.dfood.be

– TOMACE, Zierikzee, groothandel in groenten en fruit voor de horeca – www.tomace.nl

Wij bezorgen zelf op Schouwen-Duiveland en in Ouddorp, Goederede en Stellendam.

Registreren en bestellen

Wil je bestellen bij Daphne’s Moestuin, dan heb je een account nodig. Je kunt je hier: registreren als klant. Heb je je geregistreerd, dan moeten wij jou registratie eerst accepteren. Hebben wij je registratie geaccepteerd, dan ontvang je een e-mail en kun je inloggen en bestellen in onze webwinkel.

In de webwinkel kun je de producten aanklikken die je wilt bestellen. Vervolgens kies je voor het product een leverdatum. Dat is de dag / datum dat je de bestelling wilt ontvangen. In één bestelling kun je meerdere bezorgdata aangeven.

Vervolgens kun je het aantal bakjes selecteren dat je wilt bestellen en de producten toevoegen aan je winkelwagen.

Bezorging en vergoeding

Wij bezorgen met onze eigen koelwagen op Schouwen-Duiveland en in Ouddorp, Goederede en Stellendam. Voor de bezorging van de microgroenten brengen wij een vergoeding in rekening. De vergoeding is afhankelijk van de postcode van het bezorgadres. Afhankelijk van de postcode is devergoeding voor het  bezorgen € 1,00, € 2,00, € 3.00 of € 4,00. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Wil je weten wat voor jou de vergoeding voor het bezorgen is, klik dan hier.

Afrekenen en bestelbevestiging met factuur

Je kunt bij Daphne’s Moestuin afrekenen met iDEAL, betalen op rekening of contact afrekenen bij bezorgen. Bij betalen op rekening ontvang je nadat wij de microgroenten bij je hebben bezorgd een factuur op het door jou opgegeven e-mailadres. Wij verzoeken je vriendelijk om de factuur binnen 14 dagen ontvangst aan ons over te maken.

De keuze hoe je wilt afrekenen kun je maken bij het afronden van je bestelling.

Bezorgmomenten

Elke dinsdag en vrijdag bezorgen wij onze vers geoogste microgroenten, zilte groenten en eetbare bloemen.

Wil je op een dinsdag onze producten ontvangen, dan kun je bestellen tot uiterlijk 9.00 uur in de ochtend op de maandag ervoor. De microgroenten, zilte groenten en eetbare bloemen worden op deze maandag vers voor je geoogst.

Wil je op een vrijdag de microgroenten, zilte groenten en eetbare bloemen ontvangen, dan kun je bestellen tot uiterlijk 9.00 uur in de ochtend op de donderdag ervoor. De microgroenten, zilte groenten en eetbare bloemen worden op deze donderdag vers voor je geoogst.

Bezorgregio's

Wij bezorgen zelf met onze eigen koelbus op Schouwen-Duiveland, in Ouddorp, Goedereede en
Stellendam.

Ben je niet gevestigd in de gebieden waar wij zelf bezorgen, neem dan contact op met één van de
groothandels die onze producten verkoopt.

Vergoedingen voor bezorgen

De vergoedingen voor het bezorgen van onze microgroenten is afhankelijk van de afstand die wij
moeten rijden vanuit Ellemeet. Op het kaartje hiernaast zie je onze bezorgregio verdeeld in de
kleuren roze (€ 1,00), paars (€ 2,00), grijs (€ 3,00) en groen (€ 4,00).

De vergoeding voor bezorgen is in de roze regio € 1,00 en betreft de plaatsen: Ellemeet,
Scharendijke, Renesse, Noordwelle, Elkerzee en Looperskapelle, plus de Brouwersdam tot en met
Port Zélande.

De vergoeding voor bezorgen is in de paarse regio € 2,00 en betreft de plaatsen: Bijdorpe,
Brouwershaven, Burgh-Haamstede, Burgh-Sluis, Den Osse, Kerkwerve, Moriaanshoofd,
Nieuwerkerke, Serooskerke, Westenschouwen, plus de Brouwersdam na Port Zélande en Ouddorp.

De vergoeding voor bezorgen is in de grijze regio € 3,00 en betreft de rest van het eiland Schouwen-
Duiveland en de plaatsen Goederede, Havenhoofd en Stellendam.

Verpakking reinigen en terug-leverafspraken horeca

De microgroenten, zilte groenten en eetbare bloemen van Daphne’s Moestuin worden geleverd in herbruikbare hard kunststof bakjes. De bakjes zitten in een speciale tas.

Het is de bedoeling dat de lege bakjes SCHOON en ONTSTICKERD worden terug-geleverd. Is en bakje leeg, verwijder dan eerst het etiket. Reinig het bakje en de deksel vervolgens in de vaatwasser en doe het droge schone bakje met deksel in de speciale tas. Bij de volgende bezorging nemen wij de tas met lege schone bakjes en deksel weer mee terug. Op die manier hebben wij samen minder tot geen afval.

Worden lege bakjes en deksels of de tas niet terug-geleverd, dan zullen wij de kosten hiervoor in rekening brengen. Per bakje brengen wij € 1,00 in rekening en per tas € 5,50.

Wij registreren hoeveel tassen en bakjes worden geleverd en terug-geleverd. Voordat wij kosten voor bakjes en tassen in rekening brengen, zullen wij je eerst herinneren aan de afspraken en de tijd geven om de bakjes en/of tassen terug te geven.

Verpakking voor consumenten

Voor consumenten (supermarkten, land- en boerderijwinkels) leveren wij de microgroenten in een speciaal biologisch afbreekbaar PLA plastic bakje. Dit PLA bakje is gemaakt van maiszetmeel (bioplastic), composteerbaar en een goed alternatief voor plastic (kunststof). De PLA bakjes zijn gecertificeerd volgens de Europese EN13432 norm wat staat voor industriële composteerbaarheid en mogen daarom het OK compost- en kiemplant-logo dragen.

Natuurlijk zou het nog mooier zijn als je het PLA bakje nog een aantal keer hergebruikt. Even afspoelen en drogen is voldoende. Wil je het PLA bakje weggooien, dan moet dat helaas wel bij het restafval c.q. in de restcontainer.

Niet tevreden

We doen onze uiterste best om de microgroenten zo perfect mogelijk te bezorgen. Toch kan het gebeuren dat een product tegenvalt of niet goed is. Wij stellen het op prijs als je ons dat laat weten. Je kunt daarvoor direct contact met ons opnemen door te mailen naar info@daphnesmoestuin.nl of te bellen naar 06 53 55 47 65. Wanneer de inhoud van een bakje niet goed is, stuur ons dan een foto en je krijgt je geld terug of ontvangt een nieuw bakje als je dat wilt.