Hoe werkt het?

Registreren en bestellen

Wil je de microgroenten van Daphne’s Moestuin kopen, dan moet je je eerst registreren als klant.

Nadat je je hebt geregistreerd, moeten wij eerst je registratie accepteren. Je ontvangt hier een e-mail over. Volg de link in de e-mail om zelf een wachtwoord in te stellen. Heb je dat gedaan, dan kun je bestellen in onze webwinkel.

In de webwinkel kun je de microgroenten en zilte groenten aanklikken die je wilt bestellen. Voor elk product kun je een leverdatum kiezen. Bij het bestellen kun je dus aangeven op welke dag / datum je wilt dat wij de producten bij je bezorgen. In één bestelling kun je meerdere bezorgdata aangeven. Vervolgens kun je het aantal bakjes selecteren dat je wilt bestellen en de microgroenten toevoegen aan je winkelwagen.

Bezorging en vergoeding

Wij bezorgen met onze eigen koelwagen in Zeeland (met uitzondering van Zeeuws – Vlaanderen) en op Goeree-Overflakkee. Voor de bezorging van de microgroenten brengen wij een vergoeding in rekening. De vergoeding is afhankelijk van de postcode van het bezorgadres. Afhankelijk van de postcode is de vergoeding voor het bezorgen € 1,00, € 2,00, € 3.00 of € 4,00. Deze bedragen zijn exclusief BTW.

Wil je weten wat voor jou de vergoeding voor het bezorgen is, scroll dan verder naar beneden naar ‘vergoeding voor bezorgen.

Afrekenen en bestelbevestiging met factuur

Je kunt bij Daphne’s Moestuin afrekenen met iDEAL, betalen op rekening of contact afrekenen bij bezorgen.

De keuze hoe je wilt afrekenen kun je maken bij het afronden van je bestelling.

Van elke bestelling ontvang je slechts één mail met bestelbevestiging en als bijlage de factuur. Op die manier vallen we je niet lastig met meerdere e-mails en besparen we veel energie (dataopslag in datacenters).

Bij betalen op rekening verzoeken je vriendelijk om de factuur binnen 14 dagen ontvangst aan ons over te maken.

Bezorgmomenten

Elke dinsdag en vrijdag bezorgen wij onze vers geoogste microgroenten.

Wil je op een dinsdag de microgroenten ontvangen, dan kun je bestellen tot uiterlijk 9.00 uur op de maandag ervoor. De microgroenten worden op deze maandag vers voor je geoogst.

Wil je op een vrijdag de microgroenten ontvangen, dan kun je bestellen tot uiterlijk 9.00 uur op de donderdag ervoor. De microgroenten worden op deze donderdag vers voor je geoogst.

Bezorgregio's

Wij bezorgen onze microgroenten zelf in Zeeland (met uitzondering van Zeeuws – Vlaanderen) en op Goeree-Overflakkee. Op de kaart kun je precies zien waar wij bezorgen. De gebieden waar wij bezorgen zijn groen gekleurd.

Vergoedingen voor bezorgen

De vergoedingen voor het bezorgen van onze microgroenten is afhankelijk van de afstand die wij moeten rijden vanuit Ellemeet. Op het kaartje hiernaast zie je onze bezorgregio verdeeld in de kleuren roze (€ 1,00), paars (€ 2,00), grijs (€ 3,00) en groen (€ 4,00).

De vergoeding voor bezorgen is in de roze regio € 1,00 en betreft de plaatsen: Ellemeet, Scharendijke, Renesse, Noordwelle, Elkerzee en Looperskapelle, plus de Brouwersdam tot en met Port Zélande.

De vergoeding voor bezorgen is in de paarse regio € 2,00 en betreft de plaatsen: Bijdorpe, Brouwershaven, Burgh-Haamstede, Burgh-Sluis, Den Osse, Kerkwerve, Moriaanshoofd, Nieuwerkerke, Serooskerke, Westenschouwen, plus de Brouwersdam na Port Zélande  en Ouddorp.

De vergoeding voor bezorgen is in de grijze regio € 3,00 en betreft de rest van het eiland Schouwen-Duiveland en de plaatsen Goederede, Havenhoofd en Stellendam.

De vergoeding voor bezorgen is in de groene regio € 4,00 en betreft de eilanden Walcheren, Noord-Beveland, Zuid-Beveland, Tholen, St Philipsland en de rest van het eiland Goeree-Overflakkee.

Verpakking reinigen en terug-leverafspraken horeca

De microgroenten van Daphne’s Moestuin worden geleverd in herbruikbare hard kunststof bakjes. De bakjes zitten in een speciale tas.

Het is de bedoeling dat de lege bakjes SCHOON en ONTSTICKERD worden terug-geleverd. Is en bakje leeg, verwijder dan eerst het etiket (LET OP: alleen als het etiket droog is kan deze in zijn geheel eenvoudig worden verwijderd). Reinig het bakje vervolgens in de vaatwasser en doe het droge schone bakje met deksel in de speciale tas. Bij de volgende bezorging nemen wij de tas met lege schone bakjes en deksel weer mee terug. Op die manier hebben wij samen minder tot geen afval.

Worden lege bakjes en deksels of de tas niet terug-geleverd, dan zullen wij de kosten hiervoor in rekening brengen. Per bakje brengen wij € 1,00 in rekening en per tas € 5,50.

Wij registreren hoeveel tassen en bakjes worden geleverd en terug-geleverd. Voordat wij kosten voor bakjes en tassen in rekening brengen, zullen wij je eerst herinneren aan de afspraken en de tijd geven om de bakjes en/of tassen terug te geven.

Verpakking voor consumenten

Voor consumenten (supermarkten, land- en boerderijwinkels) leveren wij de microgroenten in een speciaal biologisch afbreekbaar PLA plastic bakje. Dit PLA bakje is gemaakt van maiszetmeel (bioplastic), composteerbaar en een goed alternatief voor plastic (kunststof). De PLA bakjes zijn gecertificeerd volgens de Europese EN13432 norm wat staat voor industriële composteerbaarheid en mogen daarom het OK compost- en kiemplant-logo dragen.

Natuurlijk zou het nog mooier zijn als je het PLA bakje nog een aantal keer hergebruikt. Even afspoelen en drogen is voldoende. Wil je het PLA bakje weggooien, dan moet dat helaas wel bij het restafval c.q. in de restcontainer.

Niet tevreden

We doen onze uiterste best om de microgroenten zo perfect mogelijk te kweken, oogsten en bezorgen. Toch kan het gebeuren dat een product niet goed is. Wij stellen het op prijs als je ons dat laat weten. Je kunt daarvoor direct contact met ons opnemen door te mailen naar info@daphnesmoestuin.nl of te bellen naar 0653554765. Wanneer een bakje microgroenten of zilte groenten niet goed is, stuur ons dan een foto en je krijgt je geld terug of ontvangt een nieuw bakje microgroenten als je dat wilt.