Waarom zijn wij on-gecertificeerd biologisch?

Wij kunnen ons niet vinden in de regels en bureaucratie van gecertificeerd biologisch en zijn daarom bewust on- gecertificeerd biologisch. Wij werken enkel 100% biologisch en onze aarde zal dan ook altijd leven en mineralen bevatten en geen kunstmest of andere onnatuurlijke stoffen bevatten.

Microgroenten mogen als biologisch verkocht worden als er geen gebruik is gemaakt van aarde. Zo worden biologische microgroenten geteeld op steriele substraatmatten, gemaakt van bijvoorbeeld cellulose of jutte. In de niet biologische teelt word ook vaak steenwol gebruikt.

Chemisch bemesten met kunstmest geeft geen topkwaliteit. Kunstmest is zeer primitief en bevat slechts enkele mineralen. De chemische stikstof doet de planten geforceerd goed groeien doordat de plant veel water opneemt. Kunstmest dood daarnaast het bodemleven.

Dit terwijl levende, vitale aarde juist zo belangrijk is voor de krijgen van gezonde, vitale planten en vruchten. De planten en dus uw eten krijgen de mineralen van een vitale bodem en daar kiezen wij graag voor.

Met de teelwijze van Daphne’s Moestuin weten we zeker dat wat u eet ook écht boordevol smaak, vitaminen, mineralen antioxidanten en levenskracht zit.